Povodom Svjetskog dana socijalnog rada u Koprivnici je 4. ožujka 2020. u Gradskoj vijećnici prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, održala predavanje pod nazivom „Trauma u dječjoj dobi“ za odgojitelje, socijalne radnike, stručne suradnike, nastavnike, roditelje, udomitelje i druge zainteresirane. Nakon predavanja je održana promocija knjige  “Znanost i umjetnost odgoja” koju su predstavile prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander kao glavna urednica i autorica, i psihologinja Poliklinike Ana Raguž kao koautorica. Predavanje i promociju knjige organizirao je ravnatelj Centara za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“ Mladen Fajdetić, magistar primarnog obrazovanja.

Na predavanju „Trauma u dječjoj dobi“ ravnateljica Poliklinike govorila je o tjelesnom, emocionalnom, seksualnom zlostavljanju, zanemarivanju i svjedočenju nasilju u obitelji, kao i o znakovima i posljedicama zlostavljanja koji se mogu uočiti na ponašajnom, emocionalnom, socijalnom i kognitivnom planu. Posebno se u predavanju osvrnula u načine postupanja, ulogu stručnjaka i intervencije na razini sustava.

Centar za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“ na području sjeverozapadne Hrvatske u okviru svog djelovanja stručnog tima pruža podršku i pomoći djeci, roditeljima i obiteljima kroz brojne usluge psihosocijalnog rada. Cilj njihovog svakodnevnog rada je osiguravanje sigurnog i poticajnog okruženja za djecu i mlade u primarnim, udomiteljskim ili posvojiteljskim obiteljima kroz usluge poludnevnog boravka, organiziranog stanovanja i usluge savjetovanja i pomaganja biološkim, posvojiteljskim, udomiteljskim obiteljima te djeci i mladima u udomiteljskim obiteljima kao i mladima nakon izlaska iz sustava skrbi.

Više o Centru za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“ možete doznati na linku: https://www.centar-svitanje.hr/

Print Friendly, PDF & Email