Pravobraniteljica za djecu posjetila Polikliniku

Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba, 14. listopada 2011. posjetila je Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, njezine zamjenice Maja Gabelica Šupljika i Ester Radmilo te savjetnici iz zagrebačkog, osječkog, riječkog i splitskog ureda pravobraniteljice za djecu. U ime ravnateljice i djelatnika Poliklinike, sastanak su vodili zamjenik ravnateljice dr. Domagoj Štimac, voditeljica dijagnostike i tretmana dr. sc. Bruna Profaca i voditeljica tima dr. Marija Bačan.

Pravobraniteljica i njezine suradnice upoznale su se s novim prostorom Poliklinike u Đorđićevoj 26, te je naglasak bio na daljnjem unapređivanju rada s djecom u novim uvjetima. Stručnjaci Poliklinike su informirali Pravobraniteljicu i njezine suradnice o svom radu, iznosili dosadašnja postignuća, ali i poteškoće i izazove, osobito u radu s djecom iz drugih županija koja u velikom broju također dolaze na obradu u Polikliniku. Naglasak u raspravi posvećen je ispitivanju djece nakon doživljenog zlostavljanja te je skrenuta pažnja kako u Poliklinici sada postoje primjereniji tehnički uvjeti za vođenje forenzičnog intervjua s djetetom, koji bi se mogao obaviti što prije nakon traumatskog događaja.

Pravobraniteljica je izrazila zadovoljstvo brižljivo uređenim i osmišljenim prostorom u Đorđićevoj 26 za rad s djecom. Dogovorena je daljnja suradnja i ulaganje napora u zaštitu zlostavljane djece.

Print Friendly, PDF & Email