POZIV ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA: “Brinimo i pomozimo jedni drugima – zdravstveni radnici također imaju pravo na psihološku pomoć!”

“U okviru prilagodbe na ovu krizu svatko od nas je tijekom proteklih mjeseci barem donekle promijenio način kako razmišlja (negacija krize, traženje krivca, prihvaćanje okolnosti i oprez, pesimizam,…), kako se osjeća (strah, bespomoćnost, napetost, ljutnja, razdražljivost, tuga, krivnja,…) i kako funkcionira (nesanica, promjene apetita, umor, učestalija konzumacija psihoaktivnih tvari, češće traženje podrške bliskih ljudi,…). Neki od nas, doživjeli su i krajnje iscrpljenje svojih psihofizičkih kapaciteta i razvili klinička stanja (anksioznost, depresiju) od kojih se uz stručnu pomoć mogu u potpunosti oporaviti. Došlo je vrijeme da pričamo o mentalnom zdravlju otvoreno jer kao što vidimo sagorijevanje među zdravstvenim radnicima povećalo se značajno od početka pandemije. Zdravstveni radnici također imaju pravo na psihološku pomoć! Ovdje smo za vas, niste sami” apelira se u javnom pozivu psihijatara Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar djelatnicima u zdravstvu.

Za pomoć i podršku u čuvanju mentalnog zdravlja tijekom pandemije COVID-19 zdravstveni djelatnici grada Zagreba mogu se obratiti na sljedećim adresama/kontaktima:

 

Remetinečki gaj 14 ; tel: 01/383-0088 (radno vrijeme: pon/sri/pet 08-16; uto/čet 12-20)


marija.jukic@stampar.hr 

dinko.stajduhar@stampar.hr

 

Mirogojska cesta 11 ; tel: 01/383-0066 (radno vrijeme: pon/sri/pet 08-16; uto/čet 12-20)

danica.romac@stampar.hr

mirjana.orban@stampar.hr 

zrinka.cavar@stampar.hr; 

boris.gracin@stampar.hr

 

Heinzelova ul. 62A ; tel: 01/6468-340 (radno vrijeme: pon/sri 12-20; uto/čet/pet 08-16)

andreja.borovecki@stampar.hr 

sanja.devcic@stampar.hr 

ljubomir.glamuzina@stampar.hr

 

Ovdje možete preuzeti cijeli dopis Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar djelatnicima u zdravstvu:

DOPIS ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA (PDF)

 

Print Friendly, PDF & Email