POZIV RODITELJIMA: Pridružite se našim online grupe podrške za roditelje djece 1. do 5. razreda osnovne škole  tijekom i nakon COVID-19 krize uz HZZO uputnicu

Pozivamo roditelje djece od 1. do 5. razreda osnovne škole da se uključe u online grupe podrške koje će se odvijati sljedećih šest tjedana, srijedom od 18:00 do 19:15 sati, putem Zoom platforme, pod vodstvom psihologa, psihijatra, neuropedijatra, socijalnog pedagoga i socijalnog radnika. Cilj je se roditeljima pružiti multidisciplinarna podršku i psihoedukaciju uz priliku za postavljanje konkretnih pitanja stručnjacima. Sudjelovanje u online grupama za podršku roditelji mogu ostvariti temeljem uputnice liječnika primarne zdravstvene zaštite (pedijatar, obiteljski liječnik, školski liječnik) za dijete.

Prva radionica je predviđena za srijedu, 5. svibnja 2021. Zainteresirani roditelji prijaviti se mogu do 12 sati u srijedu 5. svibnja 2021. na mail ana.raguz@poliklinika-djeca.hr
kako bi na vrijeme dobili potrebne upute i link za pristup radionicama. Broj mjesta je ograničen. Uputnicu možete dostaviti osobno, skenirano, poštom ili ju liječnik može poslati elektroničkim sustavom.

Još od početka pandemije COVID-19 Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba je prilagodila pružanje svojih usluga aktualnoj situaciji te kontinuirano djeci i roditeljima, koji iz različitih razloga ne mogu ostvariti zdravstvene usluge uživo, pruža te usluge informacijsko-komunikacijskim sredstvima sukladno odluci i odobrenju HZZO-a.  

Istraživanja pokazuju da u vrijeme pandemije više od 30 posto odraslih razvija simptome anksioznosti i depresivnosti, a više od 50 posto ima izražene znakove stresa. To potvrđuju i rezultati probira na mentalno zdravlje provednog proljetos u osnovnim i srednim školama grada Zagreba:

GODINU DANA POSLIJE: Rezultati probira mentalnog zdravlja djece u Zagrebu

Utjecaj pandemije na mentalno zdravlje roditelja i visok roditeljski stres mogu negativno utjecati na roditeljska ponašanja, a time i mentalno zdravlje djece.

„Više od 50% roditelja smatra da socijalno distanciranje i financijske brige ometaju njihovo roditeljstvo“ (University of Michigan, 2020).


Za dodatne informacije pozivamo roditelje da se jave na ana.raguz@poliklinika-djeca.hr, a podatke za pristup će roditelji dobiti nakon prijave i preuzimanje uputnice.

RASPORED PREDAVANJA:

poziv roditeljima osnovnoškolske dobi, letak

Print Friendly, PDF & Email