POZIV RODITELJIMA: Pridružite se našim online grupama podrške za roditelje djece osnovnoškolske dobi tijekom i nakon COVID-19 krize uz HZZO uputnicu

Pozivamo roditelje djece osnovnoškolske dobi da se uključe u naše online grupe podrške koje će se odvijati sljedećih šest tjedana, srijedom od 18:00 do 19:15 sati, putem Zoom platforme, pod vodstvom psihologa, psihijatra, neuropedijatra, socijalnog pedagoga i socijalnog radnika, i tijekom kojih će se roditeljima pružati multidisciplinarna podrška i psihoedukacija uz priliku za postavljanje pitanja stručnjacima. Sudjelovanje u online grupama za podršku roditelji mogu ostvariti temeljem uputnice liječnika primarne zdravstvene zaštite (pedijatar, obiteljski liječnik, školski liječnik) za dijete.

Prva radionica je predviđena za srijedu, 2. prosinca 2020. Klikom na sljedeći link bit ćete upućeni na prijavni obrazac. Ispunite prijavni obrazac, nakon čega ćemo vam se povratno javiti s detaljnim informacijama:  https://tiny.cc/roditelji

Još od početka pandemije COVID-19 Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba je prilagodila pružanje svojih usluga aktualnoj situaciji te kontinuirano djeci i roditeljima, koji iz različitih razloga ne mogu ostvariti zdravstvene usluge uživo, pruža te usluge informacijsko-komunikacijskim sredstvima sukladno odluci i odobrenju HZZO-a.  

Istraživanja pokazuju da u vrijeme pandemije više od 30 posto odraslih razvija simptome anksioznosti i depresivnosti, a više od 50 posto ima izražene znakove stresa. Utjecaj pandemije na mentalno zdravlje roditelja i visok roditeljski stres mogu negativno utjecati na roditeljska ponašanja, a time i mentalno zdravlje djece.

„Više od 50% roditelja smatra da socijalno distanciranje i financijske brige ometaju njihovo roditeljstvo“ (University of Michigan, 2020).


Za dodatne informacije pozivamo roditelje da se jave na mia.roje@poliklinika-djeca.hr, a podatke za pristup će roditelji dobiti nakon prijave i preuzimanje uputnice.

Uskoro planiramo organizirati i podršku za roditelje predškolske djece kao i roditelje srednjoškolaca.

 

Print Friendly, PDF & Email