POZIV NA STRUČNO PREDAVANJE: Forenzični intervju s djecom žrtvama kaznenih djela

Pozivamo sve zainteresirane stručnjake da prisustvuju stručnom predavanju na temu “Forenzični intervju s djecom žrtvama kaznenih djela” kojeg će Ravnateljica Poliklinike prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinička psihologinja – psihoterapeutkinja održati u petak 6. ožujka 2020. godine u terminu od 13 do 14.30 sati u dvorani Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Ovo se predavanje održava u sklopu stručnog usavršavanja djelatnika Poliklinike koje imamo jednom mjesečno, no ovaj smo put odlučili otvoriti vrata i drugim stručnjacima s obzirom na značaj i aktualnost teme i zainteresiranost  stručnjaka.

Cilj predavanja je predočiti osnovne kompetencije potrebne za provođenje forenzičnog intervjua s djecom žrtvama kaznenih djela, kao i tijek i specifičnosti intervjuiranja djece  i mladih.

Znanstvena istraživanja potvrđuju kako adekvatno provođenje forenzičnog intervjua smanjuje rizik za retraumatizaciju djece, povećava vjerojatnost za dobivanje točnih informacija tijekom iskaza te se u konačnici skraćuje trajanje sudskih procesa.

Skup će biti prijavljen i bodovan od strane nadležnih komora. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se na e-mail: mia.roje@poliklinika-djeca.hr do četvrtka 5. ožujka u 10 sati.

Print Friendly, PDF & Email