Poziv na besplatnu online edukaciju o nasilju među djecom i odnosu s djecom s problemima u ponašanju

U organizaciji zadarske udruge mladih Ahimsa Udruga mladih Ahimsa i Mreže solidarnosti ZD psihologinja Poliklinike Mia Roje Đapić održat će u utorak 2. lipnja 2020. od 17 do 20 sati online edukaciju putem Zoom platforme na teme: “Nasilje među djecom: Od sukoba do zlostavljanja” i  “Djeca s problemima u ponašanju: Kako ostvariti i zadržati odnos”.  Edukacija je prvenstveno namijenjena i prilagođena volonterima udruge, no pozvani su sudjelovati svi zainteresirani.

Psihologinja Mia Roje Đapić je doktorandica prevencijske znanosti, integrativna psihoterapeutkinja za djecu i adolescente pod supervizijom, dugogodišnja volonterka, edukatorica i supervizorica na Hrabrom Telefonu, mentorica na AWAY (alternativni načini postupanja prema maloljetnicima) projektu Terres de Hommes-a, urednica i autorica knjiga, stručnih i znanstvenih radova, voditeljica brojnih radionica za djecu, edukacija i seminara za stručnjake na temu nasilja nad i među djecom.

Prenosimo njen poziv za sudjelovanje svima zainteresiranima:

– Djeca koja najviše trebaju ljubav često ju traže na najgore načine” (Russel A. Barkley) citat je koji najbolje opisuje temu ove edukacije. Od zadirkivanja do ozbiljne maloljetničke delinkvencije, osim postavljanja pravila, granica, strukture i posljedica, u radu s djecom i mladima imamo još jednu odgovornost – istražiti što je iza njihovih riječi, djela, nasilja, a ponekad i poremećaja. Odakle sve to dolazi, što nam djeca pokušavaju reći, kako ih čuti i pružiti im njegujuće vodstvo umjesto etikete “zločestih”, nastojat ćemo odgovoriti kroz ova predavanja. “Djeca koja najviše trebaju ljubav često ju traže na najgore načine” i znaju je uzvratiti na tisuću načina, potpisujem! 🙂

Događaj je najavljen na Facebooku na linku: https://www.facebook.com/events/1287636684773864/ 

U edukaciju se možete uključiti u utorak od 17:00 preko platforme Zoom – poveznica će biti objavljena u samom događaju.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije od strane Agencije za mobilnost i programe EU u sklopu projekata solidarnosti. Udruga mladih Ahimsa osnovana je 2016. godine u Zadru. Ahimsa predstavlja nenasilje, jednakost, toleranciju, ljubav, a okosnicu njihovog rada čini pomoć drugima. Organiziraju volontiranja u Udruzi Down Sindrom, Domu za starije i nemoćne, Domu za odgoj djece i mladeži, Zadarskom azilu te u Udruzi Mali princ.

Print Friendly, PDF & Email