Potpisivanjem partnerskog ugovora Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i ISPCAN-a, Republika Hrvatska postala zemlja partner najveće svjetske mreže stručnjaka za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja djece

Potpisivanjem partnerskog ugovora Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba s najvećom svjetskom mrežom stručnjaka koji se bave zdravljem djece izložene nepovoljnim okolišnim činiteljima razvoja, ISPCAN (engl. International Society for the Prevention of Child Abuse & Neglect, hrv. Međunarodno društvo za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja djece) Republika Hrvatska postala je zemlja partner ove organizacije.

Partnerski odnos s uvaženom i svjetski poznatom institucijom koja okuplja brojne stručnjake različitih profila (liječnike, stručnjake mentalnog zdravlja, pravnike i druge suradničke struke) ostvaren je incijativom ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba doc. dr. sc. prim. Vanje Slijepčević Saftić.

ISPCAN je globalna međunarodna organizacija, osnovana 1977 godine. Jedina je svjetska organizacija koja okuplja stručnjake svih profila koji se u svakodnevnom radu bave djecom s iskustvom zlostavljanja i/ili zanemarivanja. U radu ISPCAN-a sudjeluju stručnjaci iz preko 90 zemalja svijeta, te više od 50 različitih nevladinih udruga. Osobito je značajan partnerski odnos ISPCAN-a sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), UNICEF-om i krovnom institucijom za zdravlje Sjedinjenih američkih država (CDC).

Misija ove uvažene institucije je utjecati na zdravlje djece i poboljšanje kvalitete njihovog života temeljem okupljanja stručnjaka koji u svom radu primjenjuju i međusobno razmjenjuju stručne i znanstvene spoznaje. Time je postignut cilj globalnog, međunarodnog pristupa suradnje najboljih stručnjaka svijeta koji se bave djecom izloženom nepovoljnim okolišnim činiteljima razvoja.

Osobita je stoga čast i odgovornost stručnjaka Poliklinike da u svakodnevnom radu sa našim malim pacijentima možemo pružiti najvišu razinu zdravstvene skrbi.

Print Friendly, PDF & Email