Stručnjakinje Instituta za zaštitu djece Mjesečeva vila (slov. Lunina vila) iz Slovenije posjetile su Polikliniku krajem studenog 2017. Lunina vila s  Poliklinikom dijeli viziju pružanja cjelovite podrške i pomoći traumatiziranoj djeci. U okviru posjete stručnjakinje su se upoznale s radom Poliklinike, s naglaskom na dobre prakse te izazove s kojima se susrećemo, te s nama podijelile vlastite izazove u radu.

Institut za zaštitu djece Mjesečeva vila (www.luninavila.si) neprofitna je organizacija usmjerena na pružanje podrške traumatiziranoj djeci i prevenciju traume u dječjoj dobi. Pruža besplatne usluge psihoterapije za zlostavljanu djecu, savjetovanje za njihove obitelji te organizira edukacije namijenjene stručnjacima. Temelj rada organizacije čini uvjerenje da se pružanjem primjerene pomoći i podrške žrtvama nasilja i njihovim obiteljima može pomoći zaustaviti ciklus nasija i smanjiti rizik od psihosocijalnih teškoća koje se javljaju kao posljedica traumatskih iskustava u djetinjstvu. Rad stručnjaka zasniva se na suvremenim spoznajama o traumi, a u svom pristupu objedinjuju kognitivno-bihevioralnu terapiju usmjerenu na traumu, terapiju igrom, art terapiju i terapiju uz pomoć životinja.

Unatoč nedavnom osnivanju 2016. godine, Mjesečeva vila već se istaknula upečatljivom kampanjom Ljubav može drugačije (www.ljubezenzmore.si), kojom je nastojala podići javnu svijest o zlostavljanju te osvijestiti javnost o važnosti postupanja i podrške zlostavljanoj djeci.
Print Friendly, PDF & Email