U posjeti Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba su 15. rujna 2017. bili stručnjaci iz Slovenije – sudionici u projektu „Zagovornik – glas otroka“ („Zastupnik – glas djeteta“) kojeg od 2007. vodi Tone Dolčić iz Ureda pravobranitelja Republike Slovenije. Cilj projekta je razvoj mreže zastupnika koji bi zastupali djecu u društvu u različitim okolnostima u kojima je važno da se dječji glas čuje.

U Poliklinici su se slovenski stručnjaci (psiholozi, socijalni radnici, socijalni pedagozi) upoznali s multidisciplinarnim pristupom u radu s traumatiziranom djecom, mladima i njihovim roditeljima te radom Poliklinike u posljednjih petnaest godina, što im je prezentirala Voditeljica dijagnostike i tretmana dr.sc. Bruna Profaca.

Psihologinja Ella Selak Bagarić upoznala ih je organizacijom i načinom rada u dnevnoj bolnici Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. U sklopu posjete gosti iz Slovenije upoznali su se i s radom Hrabrog telefona kojeg je prezentirala psihologinja Sara Lulić.

Ovo je bila još jedna prilika razmjene iskustava u radu s djecom i mladima i nastavak suradnje s kolegama i kolegicama iz Slovenije.

Print Friendly, PDF & Email