Posjet stručne delegacije Ombudsmana za ljudska prava BiH

Delegacija Odjela za praćenje prava djece pri instituciji Ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine, predvođena šeficom Odjela Aleksandrom Marin-Diklić, zajedno s predstavnicom organizacije Save the Children Adrijanom Pinek posjetila je Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba  18.travnja 2012.

Stručnjaci iz BiH su posjetili Polikliniku tijekom svog studijskog posjeta Uredu pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske, kao instituciju od osobitog značaja za zaštitu zlostavljane djece. Posjet Zagrebu je organizirala i omogućila organizacija Save the Children sa sjedištem u Sarajevu, koja podupire rad Odjela.

Ispred Ureda pravobraniteljice za djecu RH u delegaciji su bile zamjenica pravobraniteljice za djecu Ester Radmilo, dipl. iur. i savjetnica pravobraniteljice za djecu Davorka Osmak-Franjić, prof. psihologije.

Stručnjaci iz BiH su se upoznali s radom Poliklinike, djelovanjem multidisciplinarnog tima te različitim aktivnostima. Tijekom razgovora sa ravnateljicom Poliklinike prof.dr.sc. Gordanom Buljan Flander i voditeljicom dijagnostike i tretmana dr.sc. Brunom Profaca, razmijenjena su iskustva u pogledu zaštite zlostavljane i zanemarene djece u Hrvatskoj i BiH, kao i u načinima pružanja pomoći djeci u oporavku od teških iskustava. Stručnjaci iz BiH su osobito bili zainteresirani za mogućnosti ispitivanja djece za potrebe suda u djeci primjerenim uvjetima, koje u Poliklinici postoje.

Print Friendly, PDF & Email