Posjet delegacije Republike Azerbajdžan Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba

Delegacija Republike Azerbajdžan je posjetila Polikliniku za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba 15. studenog 2022. godine u sklopu studijske posjete Republici Hrvatskoj u organizaciji Ministarstva rada i socijalne zaštite Republike Azerbajdžan i UNICEF-a Azerbajdžana. Posjet Poliklinici je organiziran u suradnji Ureda UNICEF-a Azarbajdžana i UNICEF-a Hrvatske.

U delegaciji Azerbajdžana su bili Vugar Salmanov, voditelj Odjela zaštite djece UNICEF-a Azerbajdžan, te, ispred Ministarstva rada i socijalne zaštite Azerbajdžana Ahmad Mansurov, Nurana Hasanova i Zeynab Ahmadzade. Posjetu se pridružila i UNICEF-ova suradnica na programima za zaštitu djece Ardita Dreshaj. Delegaciju Republiku Azerbajdžan su primile psihologinje Poliklinike dr. sc. Marija Crnković, voditeljica Odjela psihodijagnostike i tretmana i Swea Jelić Tuščić, psihologinja koje su predstavile rad naše ustanove.

Cilj posjeta bio je razmjena iskustava dviju država u područjima socijalnog rada i zaštite djece, udomiteljstva, mehanizmima i praksama za zaštitu djece od nasilja. Studijska posjeta je ujedno bila izvrsna prilika za proučavanje najboljih europskih praksi orijentiranih na zaštitu djece koje će se kasnije koristiti u reformama zaštite djece u Republici Azerbajdžan.

Print Friendly, PDF & Email