Pošaljite nam radove djece i mladih o tome što misle, žele i očekuju od nas odraslih

Iz Roditeljskog odbora Poliklinike, kojeg smo osnovali prošle godine sukladno najboljim suvremenim praksama u svijetu zajedno sa Dječjim i Odborom mladih Poliklinike, ponikla je inicijativa da sakupimo dječja razmišljanja, želje i očekivanja od nas odraslih i da učimo iz njih.

Pozivamo roditelje i stručnjake koji rade s djecom i mladima do 18. godina starosti da nam pošalju njihove crteže i poruke o sljedećim temama:

1. Volio/voljela bih da odrasli znaju…

2. Da sam ja mama/tata…

3. Što djeci treba da bi bila sretna, a nisu stvari?

4. Što djecu boli, a što djeci treba?

5. Poruka za sve odrasle koji rade s djecom…

6. Želim da svi odrasli znaju…

7. Znam da me netko voli kada…

8. Želim da me netko utješi kada…

Kako sudjelovati?

Jednu od ponuđenih tema prepišite na vrh papira (formata A4 ili većem) pa neka dijete raznobojnim flomasterima ili temperama nacrta i/ili napiše svoja razmišljanja o toj temi. Svako dijete može sudjelovati s više tema, ali tako da na jednom listu papira bude samo jedna.

Crteže i poruke na papiru pošaljite nam poštom na adresu Đorđićeva 26, 10000 Zagreb, ili skenirane na e-mail: mia.roje@poliklinika-djeca.hr, najkasnije do 31. siječnja 2018. godine.

Podatke pošiljatelja i djeteta koje je autor napišite na poleđini papira odnosno naznačite u privitku elektroničke pošte. Svakako pošaljite e-mail adresu pošiljatelja kako bismo mogli poslati e-zahvalnicu Poliklinike.

Gdje će poruke biti izložene?

Dječji crteži i poruke bit će u obliku plakata izloženi na službenoj proslavi 15. rođendana Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba 6. veljače 2018. u Preporodnoj dvorani na Gornjem gradu. Nakon toga će stajati u prostorima Poliklinike, a presnimke će biti objavljene na našoj web stranici.

Hvala vam od srca na sudjelovanju u ovoj našoj akciji!

Ilustracija: Pixabay.com

Print Friendly, PDF & Email