U posjetu Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba 6. studenog 2017. bilo je izaslanstvo Australije koje se upoznalo s radom naše ustanove i suradnjom s drugim institucijama u Hrvatskoj s ciljem zaštite djece. Australsko izaslanstvo su predvodili Senator Zed Seselja koji je u posjeti Hrvatskoj te Veleposlanica Australije Elizabeth Petrovic, a u posjeti su bile i šefica kabineta  Angela McGuinness, drzavna tajnica Barbara Bennet te Dijana Grahovac, službenica u veleposlanstvu Australije za javnu diplomaciju i konzularne poslove.

Gostima su rad Poliklinike prezentirale ravnateljica prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander i dr.sc. Bruna Profaca, voditeljica dijagnostike i tretmana. Budući je osim multidisciplinarnog pristupa prezentirana i intersektorska suradnja Poliklinike, sastanku je prisustvovala i sutkinja Županijskog suda gđe. Lana Peto Kujundžić.

Predstavljena su iskustva Poliklinike u kliničkom radu s djecom i obiteljima, kao i sve druge djelatnosti Poliklinike. Poseban naglasak tijekom diskusije bio je na forenzičnom radu stručnjaka Poliklinike u suradnji sa sudovima kako bi se dijete zaštitilo od retraumatizacije, opetovanih ispitivanja i odlaska na sud. Prilikom posjete Poliklinici, gosti su se upoznali s radom Hrabrog telefona, linije pomoći za djecu i roditelje, a način rada i programe predstavila je psihologinja Anamarija Vuić.

Tijekom posjete izmijenjena su i neka iskustva Hrvatske i Australije, osobito u područjima koji su od posebnog interesa za senatora Seselja, poput podrške djeci koja su izdvojena iz obitelji u udomiteljske obitelji, podrška obiteljima pod rizikom, podrška djeci iz obitelji tražitelja azila i dr.

Print Friendly, PDF & Email