Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Ljubljana – Međunarodna suradnja i razmjena iskustava

Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba je bila mjesto razmjene iskustava i znanja, tijekom radnog posjeta Centra za savjetovanje djece, mladih i roditelja iz Ljubljanje (Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Ljubljana). Ova posjeta stručnjaka iz Slovenije, koji se bave zaštitom i unaprijeđenjem mentalnog zdravlja djece i mladih, imala je za cilj prezentaciju rada Poliklinike, i poučavanje kolega iz inozemstva o našim kompleksnim specifičnostima rada, koji njeguje holistički pristup zdravlju djece i mladih.

Vodstvo i djelatnici Centra iz susjedne države (psiholozi, klinički psiholozi, socijalni radnici, pedagozi, socijalni pedagozi) imali su prigodu saznati na kojim načelima temeljimo naš rad, modelima, protokolima i specifičnostima rada naše ustanove, uz naglasak na multidisciplinarnost u pristupu svakom pacijentu. Zamjenica ravnateljice dr.sc.Renata Ćorić Špoljar, klinička psihologinja i Tamara Gojković, dipl. socijalna radnica, univ.spec.iur., su sa kolegicama i kolegama razmijenile iskustva o izazovima rada sa djecom i mladima, kao i intersektorskoj suradnji,  u području zaštite zdravlja djece i mladih. Time smo ostvarili značajne pomake u kvaliteti suradnje i osmišljavanju modaliteta za provođenje novih ciljeva.

Print Friendly, PDF & Email