Poliklinika predstavljena na konferenciji Vijeća Europe u Azerbejdžanu

Konferencija Vijeća Europe ”Dobrobit djece kao indikator dobrobiti društva” u sklopu kampanje “One in FIve”   održana je 11. lipnja 2013.g. u Bakuu u Azerbejdžanu, a tom prilikom je rad Poliklinike predstavio dr. Domagoj Štimac, spec.psihijatar, subspecijalist dječje i adolescentne psihijatrije te zamjenik ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Svrha konferencije bila je razmjena stajališta i iskustava različitih, ali i najefikasnijih načina borbe protiv spolnog zlostavljanja djece kao i promocija razvoja relevantnih zakona, propisa i politika kako u Azerbaijanu tako i u ostalim zemljama članicama Vijeća Europe.

Razmjena iskustava dobre prakse međunarodnih stručnjaka

Na konferenciji su okupljeni brojni međunarodni stručnjaci kako bi razmijenili iskustva dobre prakse iz tog područja. Također su prisustvovali i razni dionici društva Azerbejdžanu, poput predstavnika vlade i parlamenta te civilnog društva.

Glavni cilj ove regionalne konferencije, ujedno i glavni cilj cijele kampanje odnosi se na poticanje potpisivanja, ratificiranja i implementacije Konvencije Vijeća Europe iz Lanzarota (2007.) o zaštiti djece od spolnog iskorištavanja i zlostavljanja. Uz to, cilj je i osnaživanje djece, roditelja, stručnjaka i društva u cjelini potrebnim znanjima i alatima kojima bi se preveniralo, ali i ohrabrilo zaustavljanje i prijavljivanje spolnog zlostavljanja djece, kao i jačanje javne svijesti o ovom problemu općenito.

Povezana tema:

Poliklinika potpisnica pakta gradova i regija za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom Vijeća Europe

Print Friendly, PDF & Email