Poliklinika predstavila Hrvatsku u Bruxellesu

Dr. Domagoj Štimac, dječji psihijatar i zamjenik ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba sudjelovao je 28.ožujka 2014. u Bruxellesu na stručnom skupu o podršci žrtvama različitih oblika viktimizacije pod nazivom „Implementation of selected provisions of the Directive 2012/29/EU of the European Parliament and of the Council of 25 October 2012 establishing minimum standards on the rights, support and protection of victims of crime“. Radi se o djelatnosti međunarodne organizacije Weisser Ring čija je glavna zadaća osigurati besplatnu pomoć i podršku svim žrtvama zločina/kriminala od strane profesionalaca volontera.

Ispred Poliklinike, a kao predstavnik Hrvatske, dr. Štimac je na skupu imao izlaganje s temom ”Protection of abused children from practise to police” (Zaštita zlostavljane djece od prakse do politike, hrv.)čime je predstavio rad Poliklinike koji je već i ranije prepoznat od strane svjetske stručne javnosti kao primjer dobre inicijative i prakse u radu sa djecom žrtvama različitih oblika nasilja te zaštite dječjih prava.

Na skupu su sudjelovali i predstavnici europskih zemalja Nizozemske, Njemačke, Estonije, Mađarske, Velike Britanije i Belgije, pri čemu je istaknut značaj suradnje državnih institucija poput ministarstva pravosuđa te različitih organizacija civilnog društva. Upravo civilni angažman stručnjaka pomaže žrtvama da nastave normalan tijek razvoja i života nakon proživljenog viktimiziranja.

Brošuru Weisser Ringa na engleskom jeziku možete pogledati ovdje: A6_Broschuere_Englisch_766,2 KB

Print Friendly, PDF & Email