Poliklinici dodijeljeno priznanje ISPCAN-a za multidisciplinarni tim 2008.

U Hong Kongu je od 7. do 10. rujna 2008. održan 17. kongres međunarodnog udruženja za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja djece (17th ISPCAN International Congress on Child Abuse and Neglect), na kojem su dodijeljena priznanja pojedincima i organizacijama koji su se posebno istakli u ovom području.

Predsjednica Izvršnog odbora ISPCAN-a, dr.sc. Danya Glaser, uručila je ravnateljici Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba doc.dr.sc. Gordani Buljan Flander ISPCAN-ovo priznanje multidisciplinarnom timu 2008. (ISPCAN MULTI-DISCIPLINARY TEAM AWARD 2008.).

Ovo se priznanje dodjeljuje profesionalcima koji su načinili bitan pomak u tretmanu ili prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja djece u svojoj zajednici.

U obrazloženju Odbora za dodjelu nagrade stoji da je prepoznato djelovanje Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba kao značajan doprinos zaštiti djece te da će se vizija vodstva Poliklinike odraziti i na daljnje djelovanje ISPCAN-a.

U okviru stručno-znanstvenog programa konferencije doc.dr.sc. Gordana Buljan Flander prezentirala je istraživanje: Buljan Flander,G., Štimac,D. i Profaca, B.: Učinkovitost multidisciplinarnog pristupa u radu sa zlostavljanom i zanemarenom djecom.

Ovogodišnji kongres ujedno je i proslava 30. obljetnice djelovanja ISPCAN-a, multidisciplinarnog međunarodnog udruženja koje danas okuplja organizacije i stručnjake različitih profila iz 180 zemalja u radu na prevenciji i tretmanu zlostavljane i zanemarene djece te na svim problemima koji se tiču suzbijanja nasilja i eksploatacije djece.

Print Friendly, PDF & Email