PODRŠKA U SUOČAVANJU SA STRESOM USLIJED PANDEMIJE I POTRESA: Pozivamo vas da besplatno preuzmete sadržaje s platforme Grada Zagreba “Podrška na dlanu”

Dragi kolege, dragi roditelji i mladi,

U jeku pandemije dodatno smo ponovno pogođeni i snažnim potresima koji su mnogima jutros oduzeli miran san.

Grad Zagreb prepoznao je potencijalne utjecaje pandemije i potresa na mentalno zdravlje djece i mladih kao prioritetan javnozdravstveni problem, te je odlukom Gradonačelnika Milana Bandića još 29. travnja 2020. osnovao i imenovao Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba tijekom i nakon COVID-19 krize i potresa, čija je predsjednica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike, a članice Ella Selak Bagarić i Tea Brezinšćak, naše psihologinje.

U nizu do sada provedenih aktivnosti Povjerenstva, kao odgovor na krizu izazvanu pandemijom COVID-19 i njenim posljedicama, kao i nizom potresa koji su u ožujku 2020. pogodili grad Zagreb, pokrenut je u projekt “Podrška na dlanu”.

Ovaj projekt je objedinio zdravstvene ustanove Grada Zagreba u pružanju podrške djeci, mladima, njihovim roditeljima i stručnjacima, kroz izradu online platforme na kojoj će biti dostupni svi sadržaji koji nam mogu olakšati suočavanje s trenutnim izazovima i onima koji nas tek čekaju.

Postavljeni sadržaji koji su ponuđeni za slobodno preuzimanje i dijeljenje na platformi “Podrška na dlanu” uključuju ideje za osmišljavanje slobodnog vremena djece i mladih te savjete za jačanje pozitivnih strategija suočavanja sa stresom. 

Pozivamo vas da materijale besplatno preuzmete na:

https://zagreb.hr/podrska-na-dlanu/158212

Iz uvodne riječi gradonačelnika Milana Bandića:
“Među onima koji su spremno stali uz nas, da bi nam pružili podršku u tim teškim trenucima, jesu i naši stručnjaci mentalnog zdravlja čija je podrška ključna za obnovu onoga što je slomljeno unutar nas samih. Kako bismo zajedno odgovorili na potrebe onih koji su najranjiviji, a to su naša djeca i mladi, odlučio sam osnovati Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba. Povjerenstvo objedinjuje bogate resurse, znanja, kapacitete, ali prvenstveno volju i želju stručnjaka koji rade s djecom u našim gradskim ustanovama da pomognu dugoročno ojačati otpornost djece, osnaživanjem njih samih, ali i njihovih roditelja, odgajatelja, nastavnika, stručnih suradnika u školi i drugih koji brinu o njihovoj dobrobiti. Djeca su ogledalo nas odraslih i napredak jednog društva ogleda se kroz naše postupanje prema djeci. Dužni smo skrbiti o njihovim potrebama i zdravlju, nježno i predano, te vjerujem da ćemo kroz aktivnosti rada ovog Povjerenstva pomoći vratiti i zadržati osmijeh na licima naših najranjivijih sugrađana, djece i mladih.“

Print Friendly, PDF & Email