Jednodnevnu edukaciju s temom „Podrška traumatiziranoj/zlostavljanoj djeci i njihovim roditeljima“ organizirali su sredinom listopada 2010. godine djelatnici Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba u suradnji sa Uredom za podršku svjedocima i žrtvama.

Cilj provedene edukacije bio je usmjeren na senzibiliziranje za reakcije djece nakon izloženosti zlostavljanju i zanemarivanju, stjecanje vještina i znanja u pristupu i komunikaciji s djecom i obiteljima te osvješćivanje dilema i pitanja vezanih uz podršku djeci i njihovim roditeljima na sudu. Edukaciju su provele Ivana Ćosić, psihologinja i dr. Marija Bačan, psihijatrica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, a program se odvijao kroz predavanja i radionice.

Sudionici edukacije bili su stručnjaci i volonteri Ureda za podršku svjedocima i žrtvama pri županijskim sudovima u Zagrebu i Osijeku. Svjedočenje na sudu predstavlja izvor stresa i neugode i odraslima i djeci, ali je građanska dužnost i zakonska obaveza. Djelatnici Ureda olakšavaju stresnu situaciju svjedočenja i boravka na sudu jer pružaju klijentima praktične informacije o kaznenom postupku i emocionalnu podršku.

Print Friendly, PDF & Email