Podaci iz našeg istraživanja u Rodinoj interaktivnoj slikovnici o sigurnosti na Internetu

Rezultati Prvog nacionalnog istraživanja o predškolskoj djeci pred malim ekranima koju su proveli Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Hrabri telefon korišteni su u interaktivnoj slikovnici namijenjenoj predškolskoj djeci za sigurno korištenje Interneta u okviru projekta Razmisli pa klikni udruge Roda:

U okviru projekta Razmisli pa klikni ide u vrtić kreirana je interaktivna slikovnica u kojoj se obrađuju teme relevantne za predškolsku dob:

Jesu li sve stvari koje vidimo na internetu stvarne, možemo li vjerovati svemu što vidimo na internetu? Može li nam se netko lažno predstaviti na internetu? Što napraviti kad naiđemo na nešto što ne razumijemo? Smijemo li dijeliti osobne podatke na internetu?

O ovim ćete temama lakše razgovarati s djetetom i lakše mu dočarati potencijalno opasne situacije uz pomoć Rodine interaktivne slikovnice i njezinih junaka. Slikovnica svojim temama prati teme radionice za djecu predškolske dobi koja se tijekom 2017. godine provodila u vrtićima nekoliko istarskih gradova.

Slikovnici možete pristupiti preko Rodinog portala: Online slikovnica Razmisli pa klikni

Ili ju možete preuzeti u formatu prikladnom vašem računalu.

Informacije su dostupne također i na FB stranici  kampanje:

https://www.facebook.com/udrugaroda/videos/10155026165007051/

Print Friendly, PDF & Email