Svečanost potpisivanja Sporazuma o strateškom partnerstvu na uspostavi Centra za sigurniji Internet održana je 5. lipnja 2012. u Ravneteljstvu policije a kao potpisnici su sudjelovali ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, pomoćnik ministra uprave Darko Parić, ravnatelj CARneta Zvonimir Stanić, dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Slavica Ćosović Bajić, potpredsjednica udruge Suradnici u učenju Lidija Kralj, ravnatelj Agencije za zaštitu osobnih podataka Dubravko Bilić i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander.

Tijekom predstavljena zajedničkih aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova i partnera (između ostalih i Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba) u području zaštite djece i mladih na internetu istaknuto je kako je u današnjem svijetu značaj i uloga računalno-komunikacijskih tehnologija i interneta neupitna no kako njihove zlouporabe na štetu najosjetljivijih društvenih skupina-djece i mladih, vrlo često dovode do nesagledivih posljedica.

Predstavljeni su razlozi osnivanja i ciljevi rada Centra za sigurniji Internet poput izrade, prilagodbe i objedinjavanja postojećih materijala o sigurnosti na internetu za djecu, mlade, roditelje i učitelje; zajedničko promicanje računalne i informacijske sigurnosti; omogućavanje jednostavne online prijave nezakonitih, štetnih i opasnih sadržaja i aktivnosti; zalaganje za institucionalizirano uvođenje računalne i informacijske sigurnosti u obrazovni sustav itd. Jedna od urednica Centra za sigurniji Internet je i psihologinja Poliklinike Marija Krmek.

Predstavljene sadržaje možete naći na www.sigurnijiinternet.hr i www.safeinternet.hr

Print Friendly, PDF & Email