Poliklinika potpisnica pakta gradova i regija za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom Vijeća Europe

Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba je potpisala Pakt gradova i regija za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom u sklopu kampanje Vijeća Europe „One in Five“.

Pakt obuhvaća listu inicijativa i strategija poduzetih s ciljem zaustavljanja seksualnog nasilja nad djecom, a model Poliklinike je prepoznat i prikazan kao primjer dobre inicijative i strategije u radu sa seksualno zlostavljanom djecom.

Poliklinika je  zasada jedini hrvatski partner ovoj paneuropskoj kampanji kojom koordinira Vijeće Europe, te  su podaci o aktivnostima, strategiji i strukturi Poliklinike predstavljeni na stranicama kampanje One in Five

Pozivamo hrvatske gradove, regije, ustanove i institucije da se također pridruže ovom Paktu, koji sadrži listu   inicijativa i politika – od jednostavnih, niskobudžetnih akcija do sveobuhvatnih strategija – predloženih za implementaciju sa ciljem zaustavljanja seksualnog nasilja.

O načinu uključivanja i o samom paktu više možete saznati na stranici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe.

Print Friendly, PDF & Email