Osnovan Odbor mladih Poliklinike

Tko kaže da mladi nisu zainteresirani ili nerado daju svoje prijedloge? U Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba 3. svibnja 2017. po prvi put je osnovan Odbor mladih, kojeg čine zainteresirani mladi od 12 i više godina. Slušajući adolescente na raznim mjestima, u našim uredima, školama, čak i na okruglim stolovima, uvjerili smo se da itekako imaju što za reći ako ih se pita.

U osnivanju Odbora mladih vodili smo se važnošću toga da doista čujemo njihove potrebe, time što želimo sudjelovati u njihovim inicijativama, a i da njihove glasove čuju i oni koji donose odluke koje ih se izravno tiču. U svemu tome, želimo im i poručiti da nam je njihovo mišljenje važno.

Na prvom sastanku smo se u opuštenoj atmosferi međusobno upoznali i iznijeli što je svakome važno u radu Odbora mladih. Mladi su promišljali i iznosili svoje ideje o tome što bi htjeli da Odbor bude i čemu misle da nije mjesto u našem Odboru. Dogovarali smo i koliko često ćemo se nalaziti, što ćemo i kako raditi zajedno. Imamo zaista puno planova, o čemu ćemo vas redovito izvještavati.

Završit ćemo najavu ove velike vijesti s nečime što nas se najviše dojmilo kod naših novih mladih suradnika, a to su otvorenost za raspravu i spremnost na različitosti. Složit ćete se da su ovo stavovi koji su i odraslima itekako izazovni, zato nam je otvaranje našeg Odbora mladih još veća inspiracija u daljnjem radu Poliklinike.

Print Friendly, PDF & Email