Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom u suradnji s Centrom za zdravlje mladih Doma zdravlja Zagreb – Istok i Poliklinikom za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba organizirao je online simpozij Mentalno zdravlje u pandemiji i nakon nje s intencijom integracije dosadašnjih znanstvenih spoznaja u suočavanju s izazovima mentalnog zdravlja djece, mladih i odraslih u pandemiji, imajući u vidu njihovu primjenjivost u praksi i usklađenost s posljednjim znanstvenim istraživanjima.

Ravnateljica Poliklinike doc. prim. dr. sc. Vanja Slijepčević Saftić, dr. med., spec. pedijatar, subspecijalist dječje neurologije članica je Znanstvenog odbora simpozija, a drugog dana simpozija održat će predavanje pod nazivom “Neurorazvoj djece u COVID-19 pandemiji”.

Ispred Poliklinike sudjeluje i klinička psihologinja doc. dr. sc. Bruna Profaca kao diskutantica u raspravi o rezultatima istraživanja i smjernicama za rad u kontekstu socijalnih politika vezanih za mlade. 
 
Simpozij je namijenjen psiholozima, psihoterapeutima, liječnicima te svima drugima koji u svom radu pružaju podršku djeci, mladima i odraslima.
 
Uz stručnjake koji rade na području brige za druge i mentalnog zdravlja, na Simpoziju sudjeluju predstavnici znanstvene zajednice te predstavnici za djecu i mlade relevantnih institutcija.

Skup je bez kotizacije i besplatan, bodovan od strane nadležnh komora.
 
Tri dana programa, više od trideset predavača, od čega pet međunarodnih potvrđuje iznimnost ovog izuzetnog simpozija.

Online simpozij s međunarodnim sudjelovanjem: „Mentalno zdravlje u pandemiji i nakon nje: Što smo naučili i kamo idemo?“ održat će se 15., 16. i 17. veljače 2022. putem Zoom platforme.

Program simpozija u PDF-u možete preuzeti ovdje: Program Online simpozija Mentalno zdravlje u pandemiji i nakon nje: Što smo naučili i kamo idemo?

NAPOMENA: Na dan 8. veljače prijavljeno je 1.000 sudionika na simpozij te su prijave zatvorene. 

Izvor: https://www.zagreb.hr/online-simpozij-s-medjunarodnim-sudjelovanjem_ment/177124

Online simpozij mentalno zdravlje u pandemiji i nakon nje

Print Friendly, PDF & Email