Online predavanje: “COVID-19 i mentalno zdravlje: Kako smo i što trebamo?”

U organizaciji Hrvatskog društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja ravnateljica prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander održala je 16. rujna 2020. online predavanje na ZOOM platformi na temu “COVID-19 i mentalno zdravlje: Kako smo i što trebamo?”. U posljednjih pola godine život kakav smo poznavali zaista je nestao, što se neminovno odrazilo, odražava se, ali i odražavat će se na mentalno zdravlje nas, naših bližnjih, obitelji i djece s kojima radimo. U ovom predavanju predstavljena je aktualna pandemija kroz prizmu stresa, traume, krize, gubitka, ali i otpornosti, rasta i nalaženja smisla.  Koje dodatne izazove imamo pred sobom i kako se s njima suočiti, osobito u radu s ranjivim skupinama, bit će poseban fokus ovog predavanja.

Nakon predavanja održano je i predstavljanje knjige “Dijete u središtu (sukoba)”. Uz autorice, prof. dr. sc. Gordanu Buljan Flander i psihologinju Miu Roje Đapić, o knjizi su govorile Anica Gusak Krajnović, iz Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod i Elizabeta Matuzović, iz Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačkoosječke nadbiskupije Osijek.

Ovo je predavanje nastavak uspješne suradnje Poliklinike i Hrvatskog društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja, na čije se pozive uvijek rado odazivamo. Veselimo se budućoj suradnji.

Print Friendly, PDF & Email