Okrugli stol “Suicidalno ponašanje djece i mladih”

Povodom Svjetskog dana prevencije samoubojstava 10. rujna, Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež organizirala je okrugli stol „Suicidalno ponašanje u djece i mladih: dati pažnju, shvatiti ozbiljno, spasiti život“ pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Skup je okupio veliki broj domaćih stručnjaka i izazvao opsežnu diskusiju, u kojoj je naglašeno kako je potrebna kontinuirana edukacija stručnjaka, roditelja i javnosti te interdisciplinaran rad na području prevencije sucidalnosti u djece i mladih.

Predavači na skupu bili su dr. sc. Vlatka Boričević Maršanić, ravnateljica Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež,  doc. dr. sc. Tomislav Franić – Klinika za psihijatriju KBC Split, Ambulanta za dječju i adolescentnu psihijatriju, dr. Ljiljana Karapetrić-Bolfan iz Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež, dr. Nenad Jakušić – Klinika za dječje bolesti Klaićeva, dr. Iris Foller Podobnik i dr. Josip Podobnik iz Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež te dr. Marija Bačan iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.


Izlaganje dr. Marije Bačan


„Trauma zlostavljanja i suicidalni rizik kod djece i adolescenata“ bio je naziv predavanja u kojem je dr. Marija Bačan kroz studiju slučaja pokazala razorni učinak zlostavljanja u djetinjstvu na mentalno zdravlje mlade djevojke, uključujući i suicidalno ponašanje.

Skupu su nazočili i prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike, dr. Domagoj Štimac, zamjenik Ravnateljice te psihologinje Poliklinike Ella Selak Bagarić i Ana Marija Španić.

Zbog velikog interesa, okrugli stol je ponovljen dana 30. rujna 2015. godine u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež.

Više informacija o skupu možete pročitati na: http://djecja-psihijatrija.hr/okruglim-stolom-sucidalno-ponasanje-u-djece-i-mladih-dati-paznju-shvatiti-ozbiljno-spasiti-zivot-pod-pokroviteljstvom-grada-zagreba-obiljezen-svjetski-dan-prevencije-samoubojstva-10-rujna/

Print Friendly, PDF & Email