U Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba od 5. do 7. rujna 2016. održana je edukacija o radu s djecom otuđenom od roditelja. Tijekom edukacije su predavači Karen i Nick Woodall iz Londonske Family Separation Clinic (engl. Klinika za razdvojene obitelji) predstavili svoj rad, iskustva iz prakse te dali smjernice kako za rad s djecom otuđenom od svojih roditelja, tako i za prepoznavanje radi li se zaista o otuđenju.

Tijekom seminara posvećena je iznimna pažnja konceptualizaciji pojmova poznatih iz literature i kliničke prakse (otuđenje djeteta, vrste otuđenja, razlikovanje otuđenja od odbijanja roditelja zbog stresnih i traumatskih iskustava), kao i kliničkoj slici roditelja koji otuđuje, otuđenog roditelja i djeteta. Rad se odvijao kroz predavanja, radionice, diskusiju i analizu slučajeva.

The Family Separation Clinic je privatna ustanova specijalizirana za rad s obiteljima koje prolaze visoko konfliktni razvod gdje djeca doživljavaju otuđenje ili su u riziku otuđenja od roditelja s kojim ne žive . Rad u ovoj ustanovi se odvija u okvirima terapijskog i multidisciplinarnog pristupa u okviru obitelji i izvan obitelji u suradnji sa sudom koji upućuju na procjenu i tretman djecu otuđenu od roditelja s kojim ne žive.
Više o radu ove britanske ustanove i predavačima ovog seminara možete pročitati na njihovoj web stranici:http://www.familyseparationclinic.co.uk

Print Friendly, PDF & Email