U Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba od 4. do 6. rujna 2017. održana je druga edukacija o radu s djecom otuđenom od roditelja s već nam poznatim predavačima Karen i Nickom Woodall iz londonske Family Separation Clinic ( Klinika za razdvojene obitelji).

Prošlogodišnja edukacija bila je usmjerena na teorijski pristup, razjašnjavanje pojma otuđenja djeteta (otuđenje djeteta, vrste otuđenja, razlikovanje otuđenja od odbijanja roditelja zbog stresnih i traumatskih iskustava), kao i na kliničku sliku roditelja koji otuđuje, otuđenog roditelja i djeteta. Tada smo dobili i vrijedne informacije o radu ove londonske klinike, njihovim iskustvima iz prakse te dobili smjernice za rad s djecom i roditeljima.

Ove godine, kroz trodnevnu edukaciju stručnjaci Poliklinike su imali prilike proširiti svoje znanje u dijagnostičkom i tretmanskom radu s otuđenim djetetom i roditeljima te dobiti vrijednu povratnu informaciju o svom kliničkom radu i superviziju. Nick i Karen Woodall su izložili svoj pristup i klinička iskustva u radu s djetetom kroz niz faza u oporavku od otuđenja.

Rad se odvijao kroz predavanja, radionice, diskusiju i analizu slučajeva.

The Family Separation Clinic je privatna ustanova specijalizirana za rad s obiteljima koje prolaze visoko konfliktni razvod gdje djeca doživljavaju otuđenje ili su u riziku otuđenja od roditelja. Rad u ovoj ustanovi se odvija u okvirima terapijskog i multidisciplinarnog pristupa u okviru obitelji i izvan obitelji u suradnji sa sudom koji djecu otuđenu od roditelji upućuju na procjenu i tretman.

Više o radu ove britanske ustanove i predavačima ovog seminara možete pročitati na njihovoj web stranici:http://www.familyseparationclinic.co.uk

Print Friendly, PDF & Email