Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba ove je godine obilježila Dan sigurnijeg interneta provedbom radionica za djecu i mlade. Dan sigurnijeg interneta svake godine okuplja djecu, mlade i odrasle diljem svijeta, koji kroz različite aktivnosti nastoje potaknuti sigurnije i odgovornije korištenja online tehnologija. Ove godine obilježen je 7. veljače, a njegova tema bila je „Budi promjena: Ujedinimo se za bolji internet“.

Poliklinika je kroz svoje djelovanje sustavno posvećena razvijanju digitalne pismenosti i zaštiti djece u online svijetu. Povodom ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta još jednom smo se ujedinili s djecom i mladima kako bismo učili jedni od drugih. U provedenim radionicama sudjelovalo je tridesetak djece u dobi od 12 do 18 godina, koji su uključeni u program dnevne bolnice, a kroz radionice su ih vodili prim. Domagoj Štimac, psihijatar i psihologinja Ella Selak Bagarić.Poster kojeg su napravila djeca na radionici o sigurnosti na internetu u Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba


Kroz radionice smo se upoznali s dječjim aktivnostima u online svijetu, trendovima u komunikaciji putem interneta i njihovim razumijevanjem online opasnosti, te ih potaknuli na promišljanje vlastitih navika. Cilj radionice bio je produbiti znanja sudionika o sigurnosti na internetu, prenijeti jasnu poruku da nasilje putem interneta nije prihvatljivo i može se zaustaviti, te osvijestiti različite načine na koje se ono može zaustaviti.


NAPOMENA: Prenošenje tekstova i fotografija sa web stranice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba dozvoljeno je uz navođenje autora, izvora i linka na izvorni tekst.

Print Friendly, PDF & Email