NAJAVA: Održavanje stručnog simpozija „Mladi i mentalno zdravlje: Slušam te“

Stručni simpozij pod nazivom „Mladi i mentalno zdravlje: Slušam te“ održava se od 8. – 10.prosinca 2017. godine u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ u Rockfellerovoj ulici 4 u Zagrebu. Simpozij se održava u sklopu projekta „Promicanje mentalnog zdravlja – Pogled u sebe“ koji provodi Grad Zagreb u suradnji s partnerima.

U pozivnom pismu Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, dr.sc. Vjekoslav Jeleč, dr.med. ističe se da je cilj skupa pružiti smjernice za razvoj suportivnog okruženja mladima, stručna predavanja vodećih psihijatara i psihologa sudionicima. Na okruglim stolovima govorit će se o podršci zajednice mentalnom zdravlju mladih te pružiti prilika za razmjenu iskustava i pitanja, a osim toga svi sudionici ie imati priliku sudjelovati i u praktičnom dijelu, koji će obuhvaćati niz radionica na kojima će se konkretno pokazati tehnike na koji način pomoći sebi i drugima.

Iako tematikom posvećen mladima, kako srednjoškolcima, tako i studentima, simpozij je posebno usmjeren liječnicima školske medicine, opće (obiteljske medicine), psihijatrima, nastavnicima, stručnim suradnicima zdravstvenih i odgojnih ustanova, koji uz roditelje, prvi koji mogu prepoznati i spriječiti nepoželjan ishod.

Ovdje možete preuzeti cjelovit program stručnog simpozija:

Slušam te 2017_program (PDF)

Print Friendly, PDF & Email