Konferencija udruge Zamisli održana 5. veljače ove godine u sklopu projekta „Ne toleriraj. REAGIRAJ!“ objedinila je stručnjake i mlade iz različitih dijelova Hrvatske u borbi protiv govora mržnje i elektroničkog nasilja nad djecom i mladima. Tea Brezinšćak, psihologinja Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, održala je tom prilikom izlaganje pod nazivom „Zajedno prema sigurnijem odrastanju: suočavanje s elektroničkim nasiljem među djecom i mladima“, usmjereno na prikaz mogućnosti prevencije i suočavanja s elektroničkim nasiljem te osvještavanje uloge svih uključenih u odrastanje djece i mladih te njih samih u stvaranju sigurnijeg online okruženja.

O pojavnosti, prevenciji i mogućnostima suočavanja s govorom mržnje na Internetu te elektroničkim nasiljem među djecom i mladima govorili su i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić, predstavnica Ministarstva socijalne politike i mladih Ivana Furlić, savjetnica pučkog pravobranitelja Janja Pavković, Lana Ciboci iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, Tanja Vlašić kao predstavnica Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Danko Salopek iz Ministarstva unutarnjih poslova. Nakon izlaganja uslijedila je rasprava sudionika u manjim grupama, prilikom koje su prisutni mladi zajedno sa stručnjacima iznošenjem vlastitih iskustava i ideja nastojali odrediti smjer kojim bismo u suočavanju s ovim problemima trebali krenuti u budućnosti.

Održana konferencija dio je istoimenog projekta, kojeg udruga Zamisli provodi kroz Regionalni info – centar za mlade Zagreb, s ciljem informiranja i edukacije mladih i šire javnosti u svrhu prevencije govora mržnje na internetu te elektroničkog nasilja nad mladima. Projekt je dio kampanje „DISLAJKAM MRŽNJU“, a provodi se u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Zagreb – podružnica Trnje te Alternativnom urbanom kulturnom udrugom Autsajder uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

Print Friendly, PDF & Email