The Stress and Anxiety Research Society (STAR) je multidisciplinarna međunarodna organizacija istraživača koji se bave problemima stresa, suočavanja i anksioznosti. Ovogodišnja STAR konferencija je održana na Filozofskom fakultetu u Zagrebu od 6. do 8. srpnja, a organizatori su bili STAR, Filozofski fakultet u Zagrebu i Centar za kliničku psihologiju iz Zagreba.

Na konferenciji su sudjelovali stručnjaci iz više od 30 zemalja svijeta. Bila je to jedinstvena mogućnost dijeljenja, učenja i rasprave teorijskih i primijenjenih znanja u području stresa, suočavanja i anksioznosti. Tema ovogodišnje konferencije je bila “Stres i anksioznost u društvu koje se mijenja”.

Na konferenciji je izlagala i dr.sc. Bruna Profaca iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba. Prezentirala je rad „Različiti aspekti simptoma anksioznosti kod djece koja svjedoče obiteljskom nasilju“. Koautorice ovog rada su Sena Puhovski, prof.psiholog i prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander.

Također, kao poster prezentacija, predstavljen je i rad „Predviđanje emocionalnih teškoća kod djece na temelju prekomjernog korištenja Interneta i doživljavanja online vršnjačkog nasilja“. Autorice su Tea Brezinšćak,mag.psych, Ana Marija Španić, mag.psych. i prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander.

Više o programu ovogodišnje STAR konferencije na linku:

http://psihologija.ffzg.unizg.hr/uploads/00/8c/008c0373c180e30d2765412634cc5551/program_final_2016-07-04.pdf

Print Friendly, PDF & Email