Stručni skup za odgajatelje, stručne suradnike i ravnatelje zagrebačkih dječjih vrtića pod nazivom “Rizični čimbenici odrastanja” na kojem su izlaganja imale prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander i dr.sc. Bruna Profaca održan je 10. svibnja 2012. u Gradu Mladih u Zagrebu, u organizaciji UdrugeHarfa.

Izlaganja su se odnosila na različite oblike rizičnih faktora koji djeluju na razvoj djece, a temelje se na suvremenim spoznajama i kliničkom iskustvu stručnjaka Poliklinike: pokazatelji u radu s djecom i njihovim obiteljima u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba, nasilno ponašanje u obitelji i učinci na dijete, privrženost i nasilna ponašanja mladih te manipulacija djecom tijekom razvoda.

Sudionici skupa pokazali su veliko zanimanje za izlaganja i iskustva stručnjaka Poliklinike, što je pokazano kroz zajedničku raspravu. Osim stručnjaka Poliklinike, organizatorica skupa Daliborka Carević Devernay prezentirala je iskustva provođenja projekta “Glazbom protiv nasilja među djecom i mladima – Drugačiji”, koja su bila popraćena nastupom talentiranih mladih glazbenika.

Svi sudionici su pokazali interes za daljnji razvoj suradnje između stručnjaka Poliklinike i stručnjaka u sustavu predškolskog odgoja.

Print Friendly, PDF & Email