U okviru programa 12. tjedna psihologije u Samoboru je 21. veljače 2019. održan stručni skup o privrženosti u organizaciji Centra za socijalnu skrb Samobor, Sekcije za psihologiju obitelji, braka i partnerstva te Pučkog otvorenog učilišta Samobor.

U prvom dijelu je prof. dr. sc. Nina Pećnik, sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu odrzala predavanja na temu “Suvremene konceptualizacije dobrog roditeljstva i programa podrške roditeljstvu”, a u drugom dijelu je psihologinja Poliklinike Ella Selak Bagarić, mag. psihologije u dvosatnom predavanju pod nazivom “Privrženost i visoko-konflikti razvodi” prikazala nove znanstvene spoznaje o posljedicama konflikta na razvoj djece, odrednicama partnerskog odnosa roditelja prije, tijekom i nakon razvoda te privrženosti iz aspekta patološke hijerarhije u obitelji.

Predavanje je bilo namijenjeno psiholozima, studentima psihologije, socijalnim radnicima i srodnim strukama, koji su se odazvali u velikom broju, stotinjak njih. Na skupu je sudjelovala i psihologinja Poliklinike Iva Kuculo.

Vijest o tome donio je Radio Samobor:

Print Friendly, PDF & Email