“Iskustva zlostavljanosti i suicidalna ponašanja djece i mladih”, naziv je predavanja kojeg je ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba prof. dr.sc. Gordana Buljan Flander održala 3. rujna 2012.  u prostorijama Tribine grada Zagreba u sklopu okruglog stola „Prevencija suicida kod djece i adolescenata-analiza i prikaz programa i prijedlozi budućih aktivnosti“.

Ovaj okrugli stol organizrala je Hrvatska interdisciplinarna terapijska udruga za djecu i mladež u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Centrom za krizne intervencije, a održan je povodom svjetskog dana prevencije samoubojstava koji se obilježava 10. rujna.

Pozdravni govor držale su organizatorice prof. dr.sc. Dubravka Kocijan Hercigonja i dr. sc.Elizabeta Radonić, a prisutne je pozdravila i potpredsjednica vlade RH i Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. Okruglom stolu su prisustvovali brojni stručnjaci Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba, predstavnice Hrabrog telefona Ella Selak Bagarić i Sandra Tolić, predstavnici iz područja zdravstva, prosvjete, socijalne skrbi te Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i pomoćnica ministrice za socijalnu politiku i podršku obitelji Jasna Ćurković Kelava.


Print Friendly, PDF & Email