U organizaciji Medicinskog fakulteta u Rijeci održana je 7. i 8. srpnja konferencija Child Maltreatment and Well-being (hrv. Zlostavljanje i dobrobit djece). Međunarodni multidisciplinrani skup privukao je velik broj stručnjaka koji se bave zaštitom djece, osobito zlostavljanom djecom koja su često pacijenti naše Poliklinike.

Ravnateljica Poliklinike prof.dr.sc Gordana Buljan Flander održala je pozvano predavanje na temu važnosti multidisciplinarnog i intersektorskog pristupa u radu s djecom, a sutkinja dr.sc. Lana Peto Kujudndžić u pozvanom je predavanju sagledala ovu problematiku iz pravne perspektive. Mia Roje, mag. psych. održala je izlaganje pod nazivom: Manipulating equals abusing children in divorce – Child and Youth Protection Center’s battle and mission (Roje, Buljan Flander) (hrv. Manipulacija jednako zlostavljanje djece u razvodu – Borba i misija Poliklinike za zaštitu djece i mladih) u kojem je temeljem znanstvenih spoznaja i praktičnog rada s djecom argumentirala da je manipulacija djecom u razvodu braka emocionalno zlostavljanje djece te pozvala stručnu javnost na adekvatne reakcije u takvim slučajevima.

Intersektorska suradnja i njena važnost pokazane su na djelu jer su se različiti stručnjaci međusobno nadopunjavali u iskustvima i znanjima iz njihovog područja djelovanja te su postavljeni kvalitetni temelji za daljnu suradnju.

Print Friendly, PDF & Email