NOVA TV: O sigurnosti djece na društvenim mrežama

U Dnevniku na Novoj TV objavljen je 19. kolovoza 2017. prilog novinara Ivana Forjana o sigurnosti djece na društvenim mrežama u sklopu kojeg je govorila i psihologinja Ella Selak Bagarić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba:

” Ono što pomaže je otvoren odnos i razgovaranje s djecom o društvenim mrežama kao o najnormalnijoj stvari. Kako dijete pitate kako je bilo u školi ili na treningu, tako zapravo pitati i jesi li upoznao nekog novog na Facebooku, što radiš, što slušaš, i što te sad zanima na internetu – kazala je Ella Selak Bagarić.

U posljednjih pet godina policija bilježi stalni porast prijavljenih kaznenih djela počinjenih na štetu djece – čak četiri i pol tisuće takvih slučajeva na godinu.

“To je zastrašujući podatak i zapravo nam je alarm u svemu što ne činimo. Ovog trena u Hrvatskoj niti jedan sustav ne radi dovoljno na edukaciji, odnosno na prevenciji da se ovakvi slučajevi ne događaju. Mi zapravo gasimo vatru stalno”, dodala je Selak Bagarić.”

VIDEO PRILOG POGLEDAJTE NA LINKU: https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/kao-sto-smo-djecu-prije-educirali-da-ne-uzimaju-bombone-od-stranaca-sada-trebamo-uciti-kako-se-ponasati-na-drustvenim-mrezama—486358.html

Print Friendly, PDF & Email