U Zagrebu je 18. listopada predstavljeno hrvatsko izdanje nove knjige uglednih dječjih psihologa Jespera Juula i Helle Jensen „Od poslušnosti do odgovornosti“, a 12. je listopada u Dječjem kazalištu Dubrava održana premijera edukativne predstave „Nasilje“ s ciljem prevencije nasilja u obitelji.

Povodom izlaska knjige Jespera Juula i Helle Jensen hrvatski ogranak međunarodne organizacije Familylab organizirao je radionicu koja se održala u prostorijama Europskog doma u Zagrebu. Voditelj radionice namijenjene stručnjacima koji rade s djecom, mladima i obiteljima bio je jedan od autora, Jesper Juul, a među sudonicima, bila je i naša djelatnica, dipl. socijalna radnica Tamara Gojković. U svojoj knjizi autori govore o kompetenciji u pedagoškim odnosima tijekom radionice bile su predstavljene ključne teme, ujedno o izgradnji odnosa s djecom i mladima. Više informacija o ovom programu možete doznati na www.familylab.hr

U Dječjem kazalištu Dubrava 12. listopada održana je premijera predstave ‘Nasilje’, koja će se sljedećih mjeseci prikazivati u desetak osnovnih te pet srednjih škola na području Grada Zagreba.

Edukativna predstava ‘Nasilje’ pokrenuta je od strane Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Povjerenstva za zaštitu od nasilja u obitelji s ciljem prevencije nasilja u obitelji, senzibiliziranja stručne i šire javnosti te edukacije djece i mladih o rastućem problemu nasilja u obitelji, a premijeri je kao predstavnica naše Poliklinike prisustvovala Tanja Manović, prof. socijalni pedagog.

Predstava je izvedena u sklopu The/Arto projekta koji djeluje kroz Udrugu Riječi/Prave/Predstave, pod umjetničkim vodstvom glumca Zijaha A. Sokolovića. Riječ je o projektu neformalne edukacije djece i mladih kroz kazališnu predstavu kojom se kroz umjetnički izričaj – kazalište, glumu, ples i igru – nastoji educirati djecu i mlade o problemu nasilja u obitelji, a predstavlja prvi sustavni projekt edukacije kroz umjetnost, u suradnji s brojnim stručnjacima i umjetnicima.

The/Arto projekt se sastoji od pet predstava – ‘Nasilje’, ‘Droga’, ‘Matematika’, ‘Rođenje’ i ‘Telefon’, namijenjenih edukaciji djece osnovnoškolskog uzrasta, koje su prepoznate kao bitan doprinos edukaciji djece putem umjetnost o važnim društvenim temama.

Print Friendly, PDF & Email