Nastavak suradnje s rumunjskim stručnjacima

Stručnjaci mentalnog zdravlja iz Rumunjske, koji djeluju u okviru Save the Children Romania (The Center for Emotional and Behaviour Education), organizirali su ljetnu školu pod nazivom The Best of Care for Healthier Romanian Children: Nature and nurture in child and adolescent mental health.

Održana ljetna škola predstavlja vid dodatne edukacije i stručnog usavršavanja stručnjaka mentalnog zdravlja iz različitih dijelova Rumunjske, te su bile prezentirane različite teme s područja dječjeg razvoja i razumijevanja razvoja poremećaja kod djece. Psihologinja Ivana Ćosić iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba je sudjelovala na ljetnoj školi prezentirajući iskustva Poliklinike u radu s nezlostavljajućim roditeljima traumatizirane i zlostavljane djece te smo na taj način nastavili suradnju i razmjenu iskustva s kolegama iz Rumunjske. Održala je dvije radionice na temu „Intervencije u radu s roditeljima traumatizirane djece (nezlostavljajući roditelji)“.
Ovaj projekt se provodi uz podršku i tehničku pomoć  Save the Children Norway –  uredom za jugoistočnu Evropu iz Sarajeva.

Print Friendly, PDF & Email