Nastavak edukacije o manipulaciji i otuđenju djeteta Karen i Nicka Woodalla iz londonske Family Separation Clinic

Sa zadovoljstvom najavljujemo da će Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba  od 4. do 6. rujna 2017. godine ponovno ugostiti Karen i Nicka Woodalla iz  londonske Family Separation Clinic (engl. Klinika za razdvojene obitelji). Za djelatnike Poliklinike održati će se dodatna edukacija o manipulaciji i otuđenju i supervizija naših slučajeva, čime se nastavlja prošle godine započeta suradnja sa ovom britanskom ustanovom.

Naime, u Poliklinici za zaštitu djece Grada Zagreba od 5. do 7. rujna 2016. Karen i Nick Woodall predstavili svoj rad, iskustva iz prakse te dali smjernice kako za rad s djecom otuđenom od svojih roditelja, tako i za prepoznavanje radi li se zaista o otuđenju.

Tijekom seminara posvećena je iznimna pažnja konceptualizaciji pojmova poznatih iz literature i kliničke prakse (otuđenje djeteta, vrste otuđenja, razlikovanje otuđenja od odbijanja roditelja zbog stresnih i traumatskih iskustava), kao i kliničkoj slici roditelja koji otuđuje, otuđenog roditelja i djeteta. Rad se odvijao kroz predavanja, radionice, diskusiju i analizu slučajeva.

Bilo je lijepo potom pročitati da su i Karen i Nick Woodall imali veoma lijepe dojmove o nama. Tako je Karen Woodall objavila na svojem blogu sljedeće lijepe riječi o svom boravku u Zagrebu:

“Psiholozi i psihijatri u Zagrebu su nas primili sa velikim poštovanjem i sa voljom da debatiraju, podijele i razvijaju ideje iz kombinacije našeg načina rada sa otuđenom djecom i njihovog načina rada sa obiteljima u procesu razvoda. Bila sam uzbuđena kada sam tijekom treninga osjetila da je pred nama grupa posvećenih ljudi koji nisu samo akademski zainteresirani za temu otuđenja, već su to stručnjaci iz prakse koji su voljni raditi s obiteljima koje su pogođene tim problemom. To je nešto što jako nedostaje u Velikoj Britaniji i ujedno ono zbog čega smo im se obratili kao budućim partnerima.”

(Cijeli tekst možete pročitati na blogu Karen Woodall ovdje: https://karenwoodall.wordpress.com/2016/09/10/homecoming/)

The Family Separation Clinic je privatna ustanova u Londonu specijalizirana za rad s obiteljima koje prolaze visoko konfliktni razvod gdje djeca doživljavaju otuđenje ili su u riziku otuđenja od roditelja s kojim ne žive . Rad u ovoj ustanovi se odvija u okvirima terapijskog i multidisciplinarnog pristupa u okviru obitelji i izvan obitelji u suradnji sa sudom koji upućuju na procjenu i tretman djecu otuđenu od roditelja s kojim ne žive.

Više o radu ove britanske ustanove i predavačima ovog seminara možete pročitati na njihovoj web stranici:http://www.familyseparationclinic.co.uk

Print Friendly, PDF & Email