Ljudska prava i psihotraumatologija bila je tema ovogodišnje, 12. Europske konferencije o traumatskom stresu koja je održana u Beču od 2. do 5. lipnja 2011., u organizaciji ESTSS (European Society for Traumatic Stress Studies). Konferenciji su ispred naše Poliklinike prisustvovale prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, dr. Marija Bačan, dr.sc. Bruna Profaca i Dragana Matešković, prof.

Konferencija se održavala u glavnoj zgradi Sveučilišta u Beču (Dr.Karl Lueger Ring 1), a tema je bila multidimenzionalni i multidisciplinarni okvir za razumijevanje individualne i kolektivne traume koja je posljedica zlostavljanja i narušavanja ljudskih i dječjih prava.

Osim sudjelovanja na nizu predavanja i radionica tijekom nekolika dana trajanja konferencije, naše stručnjakinje prezentirale su rad u poster sekciji pod nazivom “Strategije suočavanja kod djece nakon izloženosti različitim traumatskim događajima”. Ovo istraživanje je provedeno na kliničkom uzorku djece koja su bila u obradi i tretmanu u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba, a bila su izložena traumatskim događajima van obitelji, vršnjačkom nasilju ili su svjedočila nasilju u obitelji.


Print Friendly, PDF & Email