NAJAVA: Ravnateljica i Odbor mladih sudjeluju na Zagreb MentalFestu #usudi se

Ovog petka i subote – 24. i 25. svibnja 2019. – održava se 2. Zagreb MentalFest #usudi se, na kojem će sudjelovati brojni stručnjaci i umjetnici svojim izlaganjima, radionicama, savjetima, umjetničkim nastupima…, a sve na temu mentalnog zdravlja i destigmatizaciji mentalnih poteškoća. Ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander održat će izlaganje “Utjecaj vršnjačkog nasilja na mentalno zdravlje djece i mladih: bullying i cyberbullying” prvog dana MentalFesta 24. svibnja 2019. u 17 sati na Strossmayerovu trgu. Nakon nje će govoriti članovi Odbora mladih Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Program se nastavlja daljnjim izlaganjima stručnjaka do 19 sati po sljedećem programu:

Ljiljana Marinac: “Upoznaj samoga sebe”

Tea Vukušić Rukavina: “Stigma mentalnih bolesti u medijima”

Hrvoje Handl: “Jesam  li ja drugačiji od vas?!”

Martina  Rojnić Kuzman: “Stigma”

Tončica Šiško: “Govoriti pokretom”

Tanja Dejanović Šagadin: “Radionice jačanja samopouzdanja i asertivnosti – prevencija bullyinga i problema mentalnog zdravlja”

Vinko Drača: “Glasovi pacijenata psihijatrijskih klinika u povijesti psihijatrije”

Ana Vaništa Košuta: “Anksioznost kao signal… Kako sam, u čemu sam, imam li izbor što promijeniti u životu?”

Vlatka Ročić Petak i Robert Janeš: “Ništa o nama bez nas”

Nakon izlaganja svi stručnjaci se sjesti na jednu od klupa u parku gdje će s njima moći porazgovarati zainteresirani građani.

Nakon 19 sati na Strossmayerovom trgu počinje zabavni dio programa s koncertom i Stand up programom, a sljedećeg dana se u Školi narodnog zdravlja “Andrija Štampar” održavaju predavanja i radionice.

Kompletan program možete pročitati i preuzeti ovdje:

Program Mental festa (PDF)

Print Friendly, PDF & Email