NAJAVA: Radionica za djecu i mlade povodom Dana sigurnijeg Interneta

Povodom  Dana sigurnijeg Interneta 10. veljače 2015. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH i Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba organiziraju radionicu za djecu i mlade pod nazivom „Odrastanje u cybersvijetu: Klik za sigurniju budućnost“.

Dan sigurnijeg Interneta obilježava se diljem svijeta svake godine, s ciljem poticanja sigurnijeg i odgovornijeg korištenja online tehnologija i mobilnih telefona, posebno među djecom i mladima. Ove godine Dan sigurnijeg Interneta obilježavamo 10. veljače, pod krilaticom „Stvarajmo bolji Internet zajedno“.

Nedavno istraživanje Hrabrog telefona i Poliklinike za zaštitu djece pokazalo je da 99% djece i mladih ima pristup Internetu, a čak 93% profil na društvenoj mreži Facebook. Korištenje suvremene tehnologije integralni je dio odrastanja djece i mladih, a njihov odnos prema njoj intuitivan i spontan. Nagli razvoj tehnologije odrastanje današnjih generacija čini vremenom iznimnih mogućnosti, ali i brojnih rizika, stavljajući pred sve nas nove izazove s kojima se moramo zajedno suočiti. To uključuje suradnju svih odraslih uključenih u dječje živote, ali i slušanje glasa djece i mladih.

Na radionici će sudjelovati ukupno 25 učenika iz dvije osnovne i tri srednje škole s područja grada Zagreba. U interaktivnom okruženju imat će priliku istražiti vlastiti način korištenja elektroničkih medija te svoj doživljaj prednosti i rizika komunikacije putem elektroničkih medija. U drugom će dijelu pokušati odgovoriti na neka česta pitanja koja se javljaju u nastojanjima da se učinkovito suočimo s elektroničkim vršnjačkim nasiljem te osvijestiti svoju ulogu u stvaranju sigurnije budućnosti u online svijetu.

Pogledajte na interaktivnoj karti gdje se sve u svijetu obilježava Dan sigurnijeg interneta 2015:

Print Friendly, PDF & Email