NAJAVA: Online stručni skup ususret Svjetskom danu mentalnog zdravlja u organizaciji Poliklinike: “Povezani za dobrobit djece: Multidisciplinarni pristup u dijagnostici i tretmanu traume u djetinjstvu u obiteljskom okruženju”

U organizaciji Grada Zagreba i Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba 9. listopada 2020. s počekom u 11 sati održat će stručni skup pod nazivom „Povezani za dobrobit djece: Multidisciplinarni pristup u dijagnostici i tretmanu traume u djetinjstvu u obiteljskom okruženju“. 

Sudjelovanje na stručnom skupu je besplatno, bit će bodovano od strane nadležnih komora, a po završetku će sudionici dobiti potvrdu o sudjelovanju na stručnom skupu.

LINK ZA REGISTRACIJU: 

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_sUE6zZ9zTWKhUIW5Gshy3w

Osim pandemije COVID-19 kojoj smo izloženi posljednjih mjeseci i na koju se još uvijek prilagođavamo, svijet se suočava i s epidemijom poremećaja na planu mentalnog zdravlja djece i mladih. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije svako peto dijete ima neki poremećaj mentalnog zdravlja, a obveza je društva omogućiti adekvatnu stručnu pomoć i zaštitu djece osiguravanjem okruženja koje će poticati razvoj potencijala djeteta na svim razinama uključujući razvijanje sposobnosti i vještina potrebnih za suočavanje i prevladavanje izazova i teških trenutaka u životu, naročito vezanih uz obitelj. Svako dijete zaslužuje imati pozitivna iskustva u životu, te živjeti ispunjen i produktivan život. Kontinuirana edukacija i suradnja stručnjaka iz područja zdravstva, socijalne skrbi, obrazovanja, policije, pravosuđa i akademske zajednice, osigurava primjenu suvremenih smjernica i dobre prakse u zaštiti dobrobiti djece izložene različitim nepovoljnim okolnostima odrastanja u obiteljskom okruženju. Budući da ne postoji jedna struka ili institucija koja adekvatno može odgovoriti na potrebe i prava djeteta sa iskustvom traume, multidisciplinarnost i intersektorska suradnja jedini su modeli koordiniranog i adekvatnog postupanja u zaštiti djece i mladih, odnosno njihovog mentalnog zdravlja. Ovaj skup jedan je iskorak naprijed prema boljem sutra za djecu, obitelji i zajednicu u cjelini jer svako dijete zaslužuje imati pozitivna iskustva u životu, te živjeti ispunjen i produktivan život.

Predavanja će održati međunarodno priznati stručnjaci iz Europe i Hrvatske iz područja zdravstva, socijalne skrbi, obrazovanja, policije, pravosuđa i akademske zajednice putem Zoom platforme.

Predavači: dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, Zamjenica gradonačelnika, grad Zagreb; dr. sc. Ivan Ćelić, dr. med., spec. psihijatrije; Tatjana Katkić Stanić, dipl. soc. radnica, Načelnica sektora za koordinaciju politika i unapređenje stručnog rada centara za socijalnu skrb; Olivia Lind Haldorsson, Head of the Children at Risk Unit Council of Baltic Sea States (Švedska); Marija Posavec, dr. med., spec. školske i sveučilišne medicine, predsjednica Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu; prof. dr. sc. Milica Pejović Milovančević, specijalistica dječje psihijatrije (Srbija); prof. dr. sc. Marina Ajduković, Studijski centar socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu; dr. sc. Lana Petö Kujundžić, Predsjednica odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu; Anita Matijević, voditeljica Odjela maloljetničke delinkvencije i kriminaliteta na štetu mladeži i obitelji u Upravi kriminalističke policije; prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinička psihologinja i psihoterapeutkinja, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba; doc. dr. sc. Vlatka Boričević Maršanić, dr. med., spec. psih., subspec dječje i adolescentne psihijatrije; doc. dr. sc. Bruna Profaca, klinička psihologinja.

Detaljan program s temama predavanja bit će uskoro dostupan na web stranici Poliklinike i Facebook događaju.

Sudjelovanje na stručnom skupu je besplatno, bit će bodovano od strane nadležnih komora, a po završetku će sudionici dobiti potvrdu o sudjelovanju na stručnom skupu.

Registrirati se možete na sljedećem linku: 

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_sUE6zZ9zTWKhUIW5Gshy3w

Nakon registracije ćete e-mailom zaprimiti informacije i link za pridruživanje online stručnom skupu („Click to join“). Za sve dodatne upite možete se obratiti koordinatorima skupa: kresimir.prijatelj@poliklinika-djeca.hr ili ana.raguz@poliklinika-djeca.hr

 

Print Friendly, PDF & Email