U 14. Tjednu psihologije koji se ove godine održava od 14. do 21. veljače 2021. pod sloganom „Čuvajmo (mentalno) zdravlje!“, najavljujemo online predavanje putem Zoom aplikacije za stručnjake i zainteresiranu javnost u četvrtak, 18.2. u 13 sati u organizaciji Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Tema predavanja je: “#JesuLiSama? – Podrška seksualno zlostavljanoj djeci nakon razotkrivanja i u oporavku”. Predavanje će održati prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike, klinička psihologinja i psihoterapeutkinja i doc. dr. sc. Bruna Profaca, klinička psihologinja, a na kraju predavanja će biti vremena i za pitanja i za raspravu.

Uz sve aktualne traumatske događaje i krize kojima su ove godine izloženi svi, u Poliklinici se susrećemo i s drugim traumatskim iskustvima djece i mladih. Cilj nam je, u skladu s temom ovogodišnjeg Tjedna psihologije, svoje znanje i dugogodišnje iskustvo u radu sa seksualno zlostavljanom djecom i mladima podijeliti s kolegicama i kolegama, ali i sa zainteresiranom javnošću.

Očuvanje mentalnog zdravlja nakon traumatskog iskustva i podršku seksualno zlostavljanoj djeci i mladima smatramo uvijek aktualnom, a dodatno smo potaknuti i pitanjima koja dobivamo u posljednje vrijeme, kad se u javnosti o ovoj temi više govori.

Stoga pozivamo sve zainteresirane da se prijave na link za predavanje koji će biti dostupan na našoj web stranici kao i na Facebook profilu od 15. veljače 2021.

Print Friendly, PDF & Email