NAJAVA: 4. simpozij “MLADI I MENTALNO ZDRAVLJE: Slušam te”

U Školi narodnog zdravlja “Andrija Štampar” u Zagrebu održat će se 22. i 23. studenog 2019. godine 4. Znanstveno stručni simpozij “MLADI I MENTALNO ZDRAVLJE: Slušam te”.

Iako se danas sve više govori o nužnosti brige za mentalno zdravlje, statistički podaci, kao i svakodnevno iskustvo, upozoravaju da nismo ni blizu rješavanja ovog velikog problema. Svakodnevno svjedočimo porastu problema mentalnog zdravlja, posebno među mladima, te poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću na putu njihovog odrastanja. Poteškoće s mentalnim zdravljem koje se javljaju u ranijoj dobi mogu utjecati na kvalitetu života i u mlađoj, te odrasloj dobi, ako se problemi mentalnog zdravlja ne prepoznaju na vrijeme i ne pruži stručna pomoć. Suradnja i podrška nužna je na razini cjelokupne zajednice, obitelji i vršnjaka te pozitivnog školskog okruženja.

Kako bi se podigla svijest o važnosti nekih tema vezanih uz mentalno zdravlje mladih i pružanja podrške svima onima koji se tim temama bave, održat će se četvrtu godinu zaredom znanstveno stručni simpozij “Mladi i mentalno zdravlje: Slušam te!”, u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo, Doma zdravlja Zagreb – Zapad i Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, a u suorganizaciji sa Školom narodnog zdravlja “Andrija Štampa”. Simpozij okuplja stručnjake iz sustava odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, stručnjake iz područja školske medicine, psihijatrije, psihologije i srodnih područja.

Ove godine poseban naglasak bit će na temi stresa i sagorijevanja. Simpozij se održava kao jedan od ishoda javnozdravstvenog edukativnog projekta “Pogled u sebe” koji je pokrenut s ciljem promicanja mentalnog zdravlja, destigmatizacije i poticanja brige za vlastito mentalno zdravlje, a provodi se već duži niz godina i za svoj je rad osvojio brojna postignuća i priznanja od strane akademske i stručne zajednice.

Prilažemo program simpozija: Program simpozija MLADI I MENTALNO ZDRAVLJE (PDF)

Print Friendly, PDF & Email