Nacionalna konferencija ”Raširenost nasilja nad djecom u obitelji i među vršnjacima”, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića održana je 22. i 23. ožujka 2012. u Zagrebu. Tijekom konferencije prikazani su nacionalni rezultati istraživanja nasilja nad djecom i među djecom provedenog u sklopu međunarodnog istraživačkog projekta BECAN – Epidemiološko istraživanje zlostavljanja i zanemarivanja djece.

Rezultate je prezentirao istraživački tim Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu pod vodstvom prof.dr.sc. Marine Ajduković.

Konferenciju su otvorili prof.dr.sc. Marina Ajduković, voditeljica nacionalnog istraživanja, prof.dr.sc. Zoran Parać, dekan Pravnog fakulteta, prof.dr.sc. Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu, Mila Jelavić, pravobraniteljica za djecu, Ankica Nježić, pomoćnica ministra Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica Ministarstva socijalne politike i mladih.

Ciljeve istraživanja predstavio je dr.sc.George Nikolaidis, voditelj međunarodnog projekta, s Instituta za dječje zdravlje u Ateni.

Kao pozvani diskutant na konferenciji je sudjelovala ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, a konferenciji su također prisustvovale dr.sc.Bruna Profaca i Renata Ćorić Špoljar, prof.psiholog, kao članice Mreže istraživača i stručnjaka u području nasilja nad djecom.

Print Friendly, PDF & Email