U sklopu skupa Zajedno protiv nasilja u školama (međuresorni pristup fenomenu nasilja) održanom 20. veljače 2019. u Srednjoj graditeljskoj i tehničkoj školi u Zagrebu psihologinja Poliklinike Ella Selak Bagarić je održala predavanje “Tretman djece i adolescenata s iskustvima bullyinga i cyberbullyinga”. Prikazala je znanstvene spoznaje i primjere slučajeva rada kako s djecom počiniteljima i žrtvama, tako i roditeljima i sustavom zaštite djece.

Skup je namijenjen voditeljima Županijskih stručnih vijeća kao i mentorima i savjetnicima stručnih suradnika pedagoga, psihologa, defektologa te voditeljima  preventivnih programa Županijskih stručnih vijeća.

Nakon pozdravne riječi Jadranke Žarković – Pečenković, ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje, održana su sljedeća predavanja:

Vesna Mužina, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom: “Uloga pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u zaštiti prava djece s teškoćama u razvoju na inkluzivno obrazovanje”

Marina Tomić-Latinac, UNICEF: “Vršnjačko nasilje i zlostavljanje – što (i koliko) smo naučili do sada”

Ella Selak Bagarić, Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba:”Tretman djece i adolescenata s iskustvima bullyinga i cyberbullyinga”

Dr. sc. Lana Pető Kujundžić, Županijski sud u Zagrebu: “Postupak prema maloljetnicima koji počine nasilna kaznena djela”

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email