U Školi narodnog zdravlja “Andrija Štampar” u Zagrebu 22. i 23. studenog 2019. godine održan je 4. Znanstveno stručni simpozij “MLADI I MENTALNO ZDRAVLJE: Slušam te”, u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo, Doma zdravlja Zagreb – Zapad i Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska – CroMSIC, a u suorganizaciji sa Školom narodnog zdravlja “Andrija Štampar”. Simpozij je okupio stručnjake iz sustava odgoja i obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi, stručnjake iz područja školske medicine, psihijatrije, psihologije i srodnih područja.

Ove godine poseban naglasak bio je na temi stresa i sagorijevanja, a simpozij je održan kao jedan od ishoda javnozdravstvenog edukativnog projekta “Pogled u sebe”, koji je pokrenut s ciljem promicanja mentalnog zdravlja, destigmatizacije i poticanja brige za vlastito mentalno zdravlje. Projekt se provodi se već duži niz godina i za svoj je rad osvojio brojna postignuća i priznanja od strane akademske i stručne zajednice.

Na skupu su ispred Poliklinike prisustvovali psihiijatar prim. Domagoj Štimac, dr. med., zamjenik ravnateljice, psihologinja dr. sc. Renata Ćorić Špoljar, voditeljica dijagnostike i tretmana, socijalna pedagoginja Dora Kralj te psihologinja Mia Roje Đapić. Na otvorenju skupa bili su i predstavnici Odbora mladih Poliklinike, koji imaju volju i želju za aktivnim uključivanjem i edukacijom o pitanjima mentalnog zdravlja, baš kao i mladi iz CroMSIC-a, studenti medicine, koji su sudjelovali u organizaciji simpozija.

Prim. Domagoj Štimac  je drugog dana skupa održao je predavanje “Trauma i sport”.

Print Friendly, PDF & Email